OASPETE CU „SANGE ALBASTRU”: Varul Reginei Elisabeta a II-a, azi, in Muzeul Satului din Bucuresti

[ad_1]

ONORANT, IMPRESIONANT…

„Mă bucur ca am ajuns astăzi în muzeu. Am aflat cât de diversă este România și cât de interesant este tot de a creat țăranul român. Aveți o moștenire bogată”, spunea astăzi unul dintre membrii casei regale britanice, nepotul regelui George al V-lea și al reginei Mary și vărul reginei Elisabeta a II-a, Prințul Michael de Kent, cel care a vizitat astăzi Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti.

Printre comorile întâlnite, înaltul oapsete a fost atras de feeria ouălor încondeiate…

Gazdele, firește, s-au bucurat de vizită și de aprecierea muncii tuturor celor care au clădit și clădesc acest

minunat muzeu.

„În viaţa altor naţiuni, ţărănimea a putut avea, şi a avut un rol secundar, şterş; pentru noi însă e izvorul românismului … La noi, singura realitate permanentă, inalterabilă, a fost şi a rămas ţăranul. Cuvântul însuşi e de origine urbană … Ţăranul nu-şi zice niciodată ţăran. … Ţăranii însă numesc pe ţărani, simplu, oameni. De fapt, ţăranul n-are nume pentru că nu e nici clasă, nici breaslă, nici funcţie, ci poporul însuşi…” (Laudă ţăranului român, de Liviu Rebreanu- Discurs de recepţie la Academia Română, 29 mai 1940)

Articolul OASPETE CU „SANGE ALBASTRU”: Varul Reginei Elisabeta a II-a, azi, in Muzeul Satului din Bucuresti apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Previous post 166 de noi statii de incarcare pentru masinile electrice in Bucuresti
Next post Cum a „furat” Oradea Bucurestilor supranumele „Le Petite Paris”…