Poți să ajuți mediul înconjurător foarte simplu dacă ești o persoană influentă. Trebuie doar să creezi un spațiu eco-friendly pentru angajații tăi

         Se vede cu ochiul liber că protestele activiștilor de mediu începute cu mulți ani în urmă au preconizat cu adevărat ceea ce s-a întâmplat de curând și ceea ce e posibil să intervină în relația dintre om și mediu. Unele dintre industriile masiv producătoare de plastic au încercat să se reorienteze după materiale compostabile, biodegradabile și un număr mare de companii încearcă să țină măcar pe o linie de plutire gradul de poluare al planetei.

         Dacă te interesează de mediul înconjurător și vrei ca afacerea pe care o deții să nu facă niciun rău, atunci sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în calcul pentru a le implementa în firmă. Nu doar că susții mișcările ecologiste, ci și vei deveni un adevărat model pentru angajații tăi, care îți vor urma exemplul și acasă.

  Iată câteva sfaturi pentru o afacere sustenabilă:

Recipiente biodegradabile pentru servit masa

         Cele mai multe dintre companiile care le oferă angajaților săi o masă în timpul programului se confruntă cu problema achiziționării de recipiente de unică folosință pe care aceștia să le folosească și rămân la finalul zilei cu saci enormi de deșeuri. Dacă te afli în aceeași situație, atunci ia în considerare castroanele de unică folosință de la Neo pack, care se pliază condițiilor de tip dimensiune specifică, eficacitate, dar sunt mai mult decât prietenoase cu mediul. Sunt biodegradabile, așa că în urma afacerii tale nu vor rămâne mormane de plastic, ci deșeuri compostabile.

Coșuri de reciclare

         Se prea poate ca până în momentul acesta să nu fi achiziționat coșuri separate pentru gunoaiele care se întâmplă să se facă la muncă, dar acum este momentul potrivit să o faci. Alege câte un container separat pentru plastic, metal și carton și încurajează-ți angajații să strângă gunoiul selectiv. Poți chiar să inițiezi un parteneriat cu o firmă de reciclare atestată, ca să te asiguri că totul merge exact așa cum e necesar.

Teambuilding cu activiăți eco-friendly

         Ai plecat până acum în teambuilding cu echipa pe care o conduci? Cel mai probabil ați ales ca destinații pentru desfășurarea activităților cabanele din apropierea munților și pădurile României. Ar fi ideal dacă într-una dintre aceste experiențe ați iniția activități prietenoase cu mediul. Poate ați organiza o strângere a deșeurilor din pădure care rămân în urma persoanelor iresponsabile sau, și mai bine, ați putea încerca să plantați copaci. Sunt o mulțime de asociații care se ocupă de ceva timp de acest aspect așa că un parteneriat e mai mult decât bine-venit. Echipa va fi consolidată puternic prin munca depusă cot la cot, iar peste câțiva ani vă puteți admira progresul.

         Acestea fiind zise, cu toții ar trebui să ne conștientizăm influența pe care o au acțiunile noastre în raport cu un stil de viață sănătos și cu bunăstarea întregii planetei. Cu atât mai mult cu cât deții o poziție de lider față de o echipă, cu cât impactul tău se va sesiza mai puternic. Conștientizează și acționează.

Sursa foto: pexels.com

Previous post <strong>Cum purtăm corect cizmele, indiferent de sezon</strong>
Next post Initiative pentru binele salajenilor!