Ce trebuie să știi despre alimentarea cu apă din surse alternative pentru gospodăria ta 

Dacă vrei să aflii cum poți înlocui apa din rețeaua publică de apă și canalizare dintr-o sursă alternativă, ușor de obținut și mult mai ieftină, ai ajuns la locul potrivit. Un sistem alternativ de alimentare cu apă este extrem de potrivit gospodăriilor care se află în relief montan sau unde accesul la apă este destul de limitat. Indiferent dacă este vorba de grădina ta, de un sistem de apă la scară largă pentru aplicații industriale sau de gospodăria din jurul casei tale, un sistem de extracție a apei din adâncuri funcționează pe aceleași principii de bază. Singurul aspect la care ar trebui să fii atent atunci când alegi această formă de alimentare cu apă este tipul mecanismului de extracție, ce sistem de canalizare este potrivit pentru nevoile tale și cum îl poți proiecta. 

Iată tot ce trebuie să știi despre alimentarea cu apă din surse alternative și cum poți ajunge să nu mai depinzi de rețeaua publică de apă și canalizare!

  1. Sistemul de canalizare

Indiferent de tipul de sistem pe care îl alegi, este important să reții că un sistem de canalizare este, de asemenea, necesar pentru ambele tipuri de sisteme de alimentare cu apă. Un sistem de canalizare este esențial pentru a se asigura că apa este eliminată în condiții de siguranță și nu contaminează mediul. Instalarea unui sistem de canalizare poate fi făcută de un instalator profesionist sau o poți face singur dacă ai anumite cunoștințe în domeniu și dispui de materialele potrivite. Unul dintre materialele fără de care nu poți proiecta un sistem de canalizare coerent este țeava gofrată din inox. Acest tip de țeavă este din oțel inoxidabil, deci extrem de rezistentă la coroziune și ideală pentru sistemele de canalizare. De asemenea, este relativ ușor de instalat și este disponibil în diferite dimensiuni peste tot pe internet. De exemplu, pe shop-einstal.ro găsești extrem de multe variante de țevi gofrate perfecte pentru orice tip de aplicații.  

  1. Hidroforul sau pompa submersibilă?

Unul dintre cele mai populare sisteme alternative de alimentare cu apă este pompa submersibilă, care utilizează o pompă acționată de motor pentru a extrage apa dintr-un puț adânc sau dintr-un foraj. Poți utiliza acest tip de sistem dacă gospodăria ta se află în zone în care nu există acces la o alimentare publică cu apă. Este un sistem relativ simplu și rentabil în comparație cu alte sisteme de alimentare cu apă.

Un alt tip de sistem alternativ de alimentare cu apă este hidroforul, care funcționează prin extragerea apei dintr-o sursă naturală de la adâncimi mici, cum ar fi un râu sau un lac. Acest tip de sistem este ideal pentru tine dacă deții o gospodărie relativ mare, deoarece ai acces la apă în cantități mai mari. Sistemul de hidrofor poate fi mai scump decât pompa submersibilă, dar este, de asemenea, un sistem mult mai fiabil și mai eficient.

În concluzie, dacă ești în căutarea unui sistem alternativ de alimentare cu apă pentru casa ta, este important să te asiguri că alegi opțiunea potrivită pentru nevoile tale. Există o varietate de sisteme diferite disponibile, fiecare cu propriile argumente pro și contra.  Asigură-te că instalarea sistemului de canalizare se face corect și că alegi cel mai potrivit mecanism de extragere a apei pentru nevoile gospodăriei tale. 

Sursa foto: pexels.com

Previous post Iubitori de vin, ridicați paharele! Top 5 vinuri italienești de excepție, pentru momente speciale și pline de savoare 
Next post Tine piept temperaturilor cu minus, optand pentru sisteme de incalzire profesionale!