Lucrezi într-un domeniu în care creativitatea este una dintre calitățile de bază? Află cum poți antrena această abilitate, pentru a fi capabil să generezi constant idei noi 

Creativitatea joacă un rol important în multe domenii de activitate, unul dintre ele fiind domeniul publicității. De asemenea, nu este un proces liniar și știm foarte bine că există momente când simțim că nu suntem capabili să dezvoltăm un concept interesant, să venim cu ceva nou și ingenios. Mai pe scurt, creativitatea noastră este la un nivel foarte scăzut, la fel și energia și nu reușim să găsim tehnici care să ne stimuleze această abilitate.

Ei bine, astfel de momente sunt normale, trebuie doar să știi cum să procedezi când te afli într-un impas creativ, iar scopul acestui articol este să îți ofere câteva propuneri utile. 

Iată metode prin care poți să-ți sporești creativitatea: 

1. Analizează situația de acasă 

Analiza este o acțiune ce presupune atenție asupra unor lucruri sau stări care există, dar pe care, poate, nu le conștientizezi sau nu le acorzi prea multă importanță, deși ele te influențează negativ în mai multe aspecte din viață, unul dintre ele fiind cel profesional. Așa că este recomandat să te gândești la cum merg lucrurile în familia ta, poate există multe momente tensionate, lucruri nespuse, nerezolvate, care generează o energie joasă și lipsa curiozității și-a dorinței de a descoperi și a face lucruri noi. Toate acestea duc automat și la scăderea gradului de creativitate, căci aceasta înseamnă curiozitate, energie, vitalitate. Astfel, probabil fără să conștientizezi, problemele din propria familie creează dificultăți și la muncă. Motiv pentru care nu mai ascunde sub preș lucrurile de acasă, care te afectează, ia inițiativă, comunică și descoperă cum se pot atenua. 

2. Pleacă într-o vacanță

Epuizarea este un alt aspect ce duce la un impas creativ. Mintea ta are nevoie de un refresh, un mediu unde să simtă că se poate relaxa și ce poate fi mai util într-o asemenea situație? Îți spunem noi, o escapadă într-o zonă iubită de tine, poate plină de soare și căldură. Spre exemplu, o vacanță în Antalya cu Karpaten ar putea fi o idee ingenioasă. Nu îți bați capul cu găsirea hotelului potrivit, cumpărarea biletelor, ci doar îți faci bagajul și pornești la drum plină de entuziasm.

Astfel, vei observa că trăirea unor noi experiențe, înconjurată de diverși oameni, ce au o cultură și un stil de viață diferit și descoperirea unor peisaje superbe vor fi ca niște medicamente minune pentru minte, iar ideile creative își vor face mult mai ușor loc în capul tău.

3. Citește 

Cititul este un bun mod prin care să evadezi din evenimentele ce se petrec în viața ta și să trăiești alte stări, mai exact cele simțite de personajele din carte. Pătrunderea în inima altor evenimente și stări și ieșirea din cele ce fac parte din prezentul vieții tale poate fi chiar o modalitate prin care să-ți sporești creativitatea și ajungi să dezvolți idei pentru proiectele pe care le ai. Altfel spus, prin citit îi oferi minții tale posibilitatea să se liniștească, iar o minte relaxată este mult mai capabilă să genereze idei creative. De asemenea, o carte poate fi o sursă valoroasă de inspirație. Așa că nu evita cititul într-o asemenea perioadă și bucură-te de clipele libere prin savurarea unei cărți. 

În concluzie, lipsa creativității este posibil să fie generată de epuizare, stres, diverse probleme din viața intimă, iar un bun sfat este să analizezi și să te focusezi pe ceea ce simți, pe nevoile pe care le ai în momentul respectiv. Astfel, vei observa dacă ai nevoie de o vacanță, mai multă odihnă, activități noi, repararea unor relații și lista poate continua.

Sursa foto: pexels.com

Previous post Tabla pentru acoperiș versus materialele tradiționale: o comparatie pe care trebuie sa o citesti  
Next post Alege noile șeminee electrice inteligente cu tehnologie 3D LED de la PEFOC!