Idei de vacanță cu copiii

Te gândești să planifici o vacanță alături de cei mici dar nu știi unde ați putea pleca? Ei bine, dacă vrei să te bucuri de o excursie reușită în familie, trebuie să alegi activități în aer liber.

Indiferent dacă preferi vacanțele liniștite, departe de marile metropole sau îți plac aventurile tropicale, există ceva care să le îmbine pe amândouă. Soluția ideală este campingul.

Iată câteva destinații pe care nu trebuie să le ratezi în următoarea perioadă:

 • Munții Apuseni: Munții Apuseni oferă unele dintre cele mai spectaculoase trasee și peisaje montane. Există campinguri în apropierea stațiunilor Arieșeni sau Padiș, unde poți instala cortul și poți începe să explorezi zonele alături de copii. Aerul este foarte curat și vremea în general foarte bună vara.
 • Eforie Nord: Este stațiunea perfectă pentru o vacanță în familie. Există campinguri  în apropierea plajei. Astfel, copiii se pot bucura de întâlnirea cu marea și de numeroasele activități pe care stațiunea le pune la dispoziție.
 • Sibiu: Zona rurală din județul Sibiu oferă o atmosferă autentică și liniștită. Poți instala aici un cort copii în apropierea satelor din Mărginimea Sibiului. Tradițiile au rămas adânc înrădăcinate în viețile localnicilor, de aceea copiii vor avea o vacanță excepțională în care vor învăța lucruri noi.

Ce activități puteți face împreună în vacanță?

Group of girls camping in forest

Atunci când alegi să pleci într-o excursie în aer liber alături de cei mici, trebuie să organizezi programul activităților.

Iată câteva idei care te vor salva:

 • Excursie în munți și vizitarea lacurilor glaciare. Copiii vor fi în mod sigur încântați de frumusețea peisajelor naturale.
 • Montează o saltea autogonflabila și bucurați-vă de o zi la soare.
 • O zi la pescuit (în cazul în care se află un lac în apropiere).
 • Vânătoare de comori în jurul campingului. Ascunde obiecte și încurajează copiii să plece în căutarea lor.
 • Organizați împreună un foc de tabără. Noaptea, priviți cerul înstelat și bucurați-vă de căldura și lumina focului de tabără.

Cum alegi un cort pentru copii?

În general, atunci când alegi un cort pentru copii trebuie să ți cont de mai multe aspecte care vor asigura un confort sporit excursiei.


Cele mai importante sunt:

 1. Siguranța: Asigură-te că opțiunea pe care o alegi prevede caracteristici de siguranță adecvate pentru copii.
 1. Ventilația: Un cort ventilat corespunzător este important pentru a asigura o circulație adecvată a aerului în interiorul spațiului de dormit.
 1. Dimensiunea și capacitatea: Asigură-te că produsul pe care îl alegi are o dimensiune adecvată pentru a găzdui confortabil o seară normală de joacă între copii.
 1. Ușurința de instalare: Optează pentru un cort care este ușor de montat și demontat, astfel încât să nu pierzi timp prețios pe care îl poți petrece alături de copii.
 1. Impermeabilitatea: Asigură-te că produsul este impermeabil, în cazul în care apar incidente neprevăzute.

Un cort special pentru copii îți va asigura un nivel suplimentar de calitate și confort pe tot parcursul excursiei. Este important să acorzi o atenție deosebită fiecărui detaliu pentru a putea evita posibilele neplăceri.

Pregătește-te de o excursie inedită! Optează pentru un cort potrivit nevoilor familiei tale!

Previous post RMN cranio-cerebral nativ și cu substanță de contrast
Next post Tabla pentru acoperiș versus materialele tradiționale: o comparatie pe care trebuie sa o citesti