Îți dorești o curte de vis chiar la tine acasă? TOP 6 lucruri pe care trebuie să le faci

A avea o curte de vis chiar în propria casă este o modalitate excelentă de a crea un spațiu de locuit în aer liber de care să te bucuri mulți ani de acum încolo. Fie că vrei să creezi un loc de relaxare, de divertisment sau pur și simplu să petreci timp în aer liber, există o mulțime de lucruri pe care le poți face pentru a face din curtea ta un loc minunat. Dacă și tu vrei să afli mai multe, rămâi aici și citește acest articol în continuare!

Iată ce poți face pentru a avea o curte perfectă

  1. Instalează corpuri de iluminat 

Adăugarea unui sistem de iluminat poate ajuta la prelungirea timpului pe care îl poți petrece în curtea ta, mai ales în perioada când serile sunt mai scurte. Alege corpuri de iluminat care se potrivesc cu stilul și tema generală pe care ai ales-o. Luminițele de tip string sunt o opțiune excelentă pentru a crea o atmosferă confortabilă, în timp ce luminile de tip proiector pot ajuta la iluminarea căilor de acces și a aleilor pe care le ai.

  1. Achiziționează mobilier de exterior 

Dacă ai deja o terasă în curte, dar nu este pe placul tău, acest pas poate fi esențial. Este necesar să alegi un mobilier de exterior care să completeze frumos întregul spațiu. Trebuie să achiziționezi piese care să fie confortabile, dar care să se potrivească în același timp cu stilul și tema generală a curții tale. De exemplu, alege o masă pentru terasa ta dintr-un material calitativ și care să fie durabilă, la fel și scaunele/canapelele. Și dacă nu știi cum  să alegi corect masa si scaunele, pe Homelux.ro găsești diverse informații pe această teamatică. Cu un mobilier de exterior frumos și corect ales, curtea și terasa ta vor lua contur cât ai clipi!

  1. Adaugă o vatră pentru foc

Pentru o atmosferă confortabilă și primitoare, o vatră de foc este un element excelent pentru orice curte. Poți găsi modele concepute pentru a arde lemne, cărbuni sau gaz, astfel încât să poți avea tipul de foc care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Cu un astfel de element te poți bucura de seri minunate alături de cei dragi ție.

  1. Încorporează elemente deosebite

Pentru a-ți personaliza curtea din spate, poți încorpora lucruri aparte, cum ar fi opere de artă, sculpturi și sau chiar o fântână. Aceste elemente sunt diverse, deci vei putea găsi ceva pe placul tău!

  1. Plantează copaci și flori 

Copacii și florile pot adăuga frumusețe, culoare și textură  în orice context. Alege plante care sunt potrivite pentru climatul și solul din zona ta. Dacă nu ai o afinitate prea mare pentru grădinărit, există o mulțime de opțiuni care necesită puțină întreținere și care totuși arată minunat.

În concluzie, cu un plan bine pus la punct și cu câteva idei, poți crea un spațiu în curtea din care să îți dorești să nu mai pleci! Ține cont de cele menționate mai sus și vei reuși ceea ce îți propui!

Sursă foto: Unsplash.com

Previous post Dieta și Sănătate: Importanța unei alimentații echilibrate pentru o viață sănătoasă
Next post Locuiești la bloc și vrei să trăiești atmosfera unui șemineu premium? Încearcă noua gamă de șeminee electrice TAGU!