Patru elemente suplimentare, ce desavarsesc un acoperis de calitate

Acoperisul este o componenta de baza a unei locuinte datorita numeroaselor roluri indeplinite. In lipsa realizarii unui acoperis calitativ, locuitorii vor avea de suferit din cauza apei infiltrate si intr-un timp relativ scurt apa va afecta si structura de rezistenta a cladirii putandu-se ajunge la aparitia unor probleme semnificative, de stabilitate si rezistenta. Specialistii in constructii recomanda ca la momentul deciziei tipului de acoperis ce va fi ridicat sa se opteze pentru unul de tip premium, ce are in componenta materiale de calitate superioara. 

Pentru a se obtine o constructie rezistenta si durabila este nevoie de completarea acoperisului cu o serie de accesorii ce ofera functii suplimentare foarte utile. In lipsa acestora, chiar si un acoperis calitativ nu va face fata tuturor provocarilor si este posibil ca dupa o perioada de timp sa fie necesara o interventie costisitoare. 

Iata cum se poate realiza un acoperis de calitate!

Lindab.ro are in portofoliul oferit nu doar tigla metalica recunoscuta pentru calitatea superioara, ci si alte componente ce permit realizarea unui sistem complet de acoperisuri care va rezista o perioada lunga. 

  1. Sistemele de jgheaburi si burlane indeplinesc doua roluri semnificative. Fie ca este vorba despre variantele semirotunde, fie despre cele rectangulare, cele doua componente, la care se adauga accesoriile de prindere reusesc sa preia apa pluviala si pe cea aparuta in urma topirii zapezii acumulate pe acoperis, impiedicand astfel scurgerea acesteia pe peretii cladirilor. Acest fenomen dauneaza atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere structural prin incurajarea formarii mucegaiului. Un al doilea rol esential este cel de a ghida apa adunata departe de temelia cladirii, asigurand astfel o stabilitate crescuta a constructiei.
  1. Elementele de siguranta pentru acoperis sunt componente utilizate in trecut, in special in cadrul cladirilor industriale, insa tot mai des acestea isi fac prezenta si in cazul cladirilor rezidentiale. Aceste elemente au rolul de a usura accesul catre acoperis pentru intretinere sau pentru aplicarea unor reparatii urgente si de a evita producerea unor accidente cu potential periculos. Situatiile de acest tip pot aparea prin producerea unor cazaturi de la inaltime a persoanelor ce acceseaza acoperisul sau prin caderea cantitatilor de zapada si gheata ce se acumuleaza in timpul iernii.
  1. Cosurile de fum sunt intalnite in cazul numeroaselor cladiri rezidentiale, avand rolul de a elimina in siguranta fumul si alte gaze toxice, ce apar in urma arderii diversilor combustibili necesari pentru incalzirea spatiilor interioare. Solutia este utilizata nu doar acolo unde alte variante de incalzire nu sunt disponibile, ci si de persoanele care doresc sa beneficieze de prezenta unui semineu care sa ofere personalitate incaperilor. Cosurile de fum moderne, realizate din otel inoxidabil sau din ceramica trebuie sa asigure securitatea maxima si sa permita evacuarea fumului in mod corespunzator.
  1. Ferestrele de mansarda pot fi folosite cu succes pentru adaugarea spatiului util la o cladire prin transformarea podului nefolosit in una sau mai multe incaperi ce pot deveni dormitoare suplimentare sau spatii de joaca pentru cei mici. Ferestrele de calitate trebuie sa ofere posibilitatea iluminarii naturale, sa izoleze in mod corect din punct de vedere termic, fonic si sa ofere impermeabilitate.

Asadar, cei care doresc sa beneficieze de existenta unui acoperis calitativ, completat de accesorii foarte utile trebuie sa opteze pentru un sistem complet de acoperisuri, ce garanteaza astfel de caracteristici.

Surse foto: lindab.ro

Previous post Idei de design în trend pentru a obține o casă de vacanță de vis
Next post Evaluarea Mașinii de Găurit cu Tălpă Magnetică 1200W 41 mm de la Milwaukee: Un Pas în Față pentru Mecanicii Auto