3 sfaturi importante de educație financiară. Ce facem cu bugetul personal și în ce investim?

Poză de Alexander Grey pe Unsplash 

Deși mai puțin cunoscută până acum câțiva ani, educația financiară este un aspect care își face treptat loc în viețile noastre, ajutându-ne să eficientizăm modul de folosire a banilor personali. Felul în care distribuim banii în funcție de tipul cheltuielilor este important în contextul economisirii astfel încât o evidență a fluxului de bani devine necesară. Iată cum poți și tu să îți organizezi mai bine finanțele și ce aspecte ar trebui să ai în vedere atunci când investești pentru a te bucura de viață, chiar și fără a face compromisuri la nivel de economii. 

Care sunt aspectele importante ce țin de buget pe care trebuie să le ai în vedere?

1. Păstrează mereu la îndemână o sumă de bani pentru cheltuieli neprevăzute

Uneori lucrurile nu merg așa de bine cum ne-am dori, iar neprevăzutul poate îmbrăca mai multe forme. De la un mic incident cu mașina la deteriorarea lucrurilor din casă ca urmare a uzurii zilnice ori la nevoia unei asigurări sau acoperirea unei facturi medicale, în orice moment pot apărea situații care să necesite o acoperire rapidă a problemei din punct de vedere financiar. Chiar dacă nu ai în totalitate banii necesari, acest lucru nu trebuie să fie o problemă pentru că poți apela la creditul online prin telefon de la Creditfix.ro astfel încât problemele să își găsească rezolvare. În acest fel nu ești nevoit să apelezi la împrumuturi de la alte persoane, care să îți cunoască provocările pe plan financiar și nici nu trebuie să îți vinzi lucrurile proprietate personală pentru a face rost de bani. 

2. Caută oferte, reduceri și promoții

Este adevărat că în prezent timpul liber pare inexistent în anumite perioade, iar acest lucru ne impactează destul de tare și la nivelul modului de trai. În lipsă de timp, cumpărăm din magazine ceea ce este disponibil, la prețul afișat. Dincolo de acest lucru însă, este bine să știi că magazinele au perioade cu reduceri mari sau cu oferte promoționale, de care este recomandat să beneficiezi.

Poți cumpăra astfel orice, începând de la alimente, care se găsesc uneori la ofertă sau cu prețuri reduse, și până la telefoane mobile, tablete, laptopuri sau chiar investiții mai mari. Pentru că le poți găsi și la prețuri mai mici, vei vedea că bugetul tău va fi mai bine structurat, iar cheltuiala nu se va resimți la fel de tare precum dacă ai cumpăra produsele la prețul întreg. 

3. Investește eficient

Banii sunt făcuți să circule, iar în tot acest proces ei pot fi și investiți. Trebuie să fii atent însă, pentru că există piețe de investiții nereglementate, astfel încât dacă vei decide să investești acolo, riscurile de a pierde banii sunt mai mari, însă și câștigurile ar fi pe măsură. Problema în acest caz este faptul că fiind o piață nereglementată, nimeni nu te va despăgubi pentru investițiile greșite, așa cum se întâmplă în cazul piețelor care se supun unor reguli. Poți investi în siguranță în titluri de stat sau poți crea fonduri de investiții și economii la termen.

Bugetul tău este foarte important, mai ales în contextul economic actual. Descoperă oportunitățile de a cumpăra la prețuri mai mici, asigură-te că ai mereu o plasă de siguranță în caz de probleme neprevăzute și alege înțelept unde investești pentru ca banii tăi să lucreze pentru tine. 

Previous post Găsește Cele Mai Bune Artificii și Petarde la Artificii.Market: Magazinul Tău Ideal pentru Distracție și Festivități
Photo Art classroom Next post Rolul educației artistice în dezvoltarea creativității